Presa d’apunts

En la UT62, ens toca un tema de català força complicat: la presa d’apunts. Malgrat això, els alumnes de Dalí estan motivats i engrescats amb aquest nou repte.
Avui, després d’una petita teorització i de compartir possibles estratègies, hem fet un model de presa d’apunts a partir d’un vídeo didàctic sobre l’evolució de la història. Fent-ho, s’ha recalcat als alumnes que no hi ha una manera ideal de prendre apunts sinò que cadascú ha de trobar la seva manera, seguint una sèrie de requisits que els permetrà aconseguir-ho : escriure de manera espaiosa per poder completar els apunts, utilitzar abreviacions i símbols, estructurar els apunts amb títols i subtítols.
Una vegada donat l’exemple, els alumnes han experimentat amb una primera presa d’apunts sobre els asteroïdes. Després els han posat en comú en parelles per completar-los i finalment els hem penjat tots a la pissarra perquè poguessin observar que malgrat tenir el mateix contingut, tots eren diferents.
Per acabar, han escrit un petit text expositiu a partir dels apunts presos i han pogut comprovar que, gràcies a l’activitat realitzada, tenien el recull de prou informació per elaborar un bon text.





Ha estat una tarda molt enriquidora i interessant. Ara toca, la setmana vinent, tornar a prendre apunts i a partir d’aquí elaborar un text expositiu sobre el sistema solar. Segur que de mica en mica van trobant la seva manera de prendre apunts.

Comentaris

Entrades populars