Dia mundial del medi ambient


Com cada any, el proper 5 de juny es celebrarà el Dia Mundial del Medi Ambient. Per tal marcar aquest esdeveniment, El Comú d’Ordino, conjuntament amb la resta de comuns del Principat, han acordat organitzar enguany un seguit d’activitats conjuntes per commemorar la celebració del Dia Mundial del Medi ambient. És per això que aquest de matí, se’ns ha ofert una sèrie de tallers organitzats amb l’empresa concessionària del servei de recollida de diferents residus al principat d’Andorra i Pirinenca de Serveis.

L’aula de Snoopy hem pogut realitzar dos tallers :

1.       PETJADA ECOLÒGICA on els alumnes, després de respondre a preguntes sobre els seus hàbits, en relació a la despesa que fan d’energies (oli, piles, aigua, llum, etc...), han realitzat el joc del mata. Cada vegada que un d’ells estava “matat”, havia de contestar a una pregunta sobre el reciclatge. Si l’encertava, continuava amb el mateix nombre d’oxigen. Si fallava, se li treia una bola d’oxigen. Aquest taller els ha permès reflexionar sobre el grau de contaminació diari que fem i sobre els seus hàbits de manera a poder millorar-los i contribuir al manteniment del planeta.









2.       GIMCANA on els alumnes han realitzat diverses proves. La primera estava relacionada amb els animals salvatges d’Andorra. Han pogut descobrir-los o redescobrir-los gràcies a l’explicació sobre els seus hàbits i les seves necessitats, aprendre en quin estatge de la muntanya s’acostumen a trobar i saber què es pot fer per evitar destorbar-los en el seu dia a dia. La segona prova consistia, mitjançant una carrera d’eslàlom, en definir quins són els materials que es necessiten quan es fa una sortida de muntanya. Finalment, la tercera prova ha permès als alumnes recordar quin ús s’ha de fer de cadascun dels contenidor de reciclatge i què s’ha de llençar a dins per tal de reciclar correctament.   
Tots ens ho hem passat molt bé, hem après moltes coses i hem marxat amb una idea clara al cap : hem de saber repensar els nostres hàbits per col·laborar al manteniment del planeta. Una persona fa poc però tots plegats estem fent molt!












Comentaris

Entrades populars