Tutoria : el mirall

El passat divendres 15 de març, vam fer una tutoria especial : una tutoria muda! L'activitat va ser molt divertida : havíem de fer de mirall de la nostra parella, el més precisament i el més coordinadament possible.
En un primer moment, vam poder fer l'exercici amb la parella que volíem. Després, la Laura ens va dir amb qui havíem de treballar. Un cop realitzats aquests dos moments, vam fer una rotllana per expressar i compartir el que havíem viscut. Moltes idees van sorgir :
- No només ens comuniquem a través de la parla : durant l'activitat vam poder comunicar molt sense obrir la boca.
- Com més senzills i lents eren els gestos, millor sortia l'activitat.
- Hem treballat millor amb unes persones que amb unes altres.
- De vegades, el caràcter de la nostra parella se'ns contagia.
- L'activitat ens ha ajudat a relaxar-nos ja que avui estàvem força esverats.
- Hem pogut conèixer millor la persona amb qui hem treballat gràcies al poder de la comunicació no verbal.
- Hem sentit emocions malgrat no parlàvem.
Entremig d'aquestes reflexions, en va sorgir una molt interessant : alguns alumnes es van adonar que en la primera elecció de parella no havien aconseguit treballar correctament i que malgrat no ser tan amics, havien treballat millor amb la parella imposada per la mestra. Aquest fet ha portat a adonar-nos que hi ha amics amb qui la nostra relació d'amistat no ens permet concentrar-nos i treballar correctament. De la mateixa manera, també hi ha amics amb qui sabem treballar molt bé.
Així doncs, per acabar, els alumnes van tornar a fer la dinàmica amb la persona amb qui creuen que poden treballar millor. És així que han pogut discriminar quines són les persones amb qui treballen bé i quines són les que són molt amigues però amb qui no aconsegueixen treballar bé.
A partir d'ara, estem convençuts que tots plegats podrem escollir millor les nostres parelles de treball i  d'esbarjo.




Comentaris

Entrades populars