8 de març : Dia de la Dona

Avui, 8 de març, és el dia de la dona. Per fer entendre als alumnes perquè existeix el dia de la dona i no, per exemple, el de l'home, he pensat interessant fer-los una pinzellada sobre l'evolució del paper de la dona  en la societat durant totes les èpoques de la història. Per això, he projectat, llegit i comentat amb ells la presentació que podreu trobar en l'enllaç següent.

https://prezi.com/m0nuuozt9d_a/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

Un cop vista la presentació, crec que també era fonamental donar dades sobre l'evolució del paper de la dona al nostre país, Andorra, fent ressaltar l'evolució evident i ràpida que hi ha hagut a partir del moment en el qual Andorra ha tingut vies de comunicació directes amb els països veïns. 

Finalment, era important explicar perquè i des de quan existeix el dia de la dona, fent remarcar que destaca la valentia de la reivindicació femenina en una societat on tenia drets i llibertats molt diferents als dels homes. També hem destacat la bona condició de la dona, en la nostra societat, avui en dia, gràcies a la conscienciació dels ciutadans de la necessitat d'igualtat. 


Un cop informats sobretots aquests fets, amb la classe, hem decidit crear el nostre propi fris destacant les principals característiques de cada època de la història. Entre tots, hem aconseguit un resultat molt bonic i creatiu que resumeix molt bé la trajectòria de la dona. Mireu...










Després, els alumnes han tingut un espai on escriure una nota a qualsevol dona a qui li vingués de gust en aquell moment. Ha estat molt emocionant poder llegir les notes i veure l'amor que els nens i les nenes tenen per algunes de les dones que tard o d'hora han intervingut en la seva vida.


Snoopy, us felicito pel treball d'avui : ha estat molt enriquidor sortir de la rutina i dedicar unes hores a aquest tema, tant a nivell de coneixement històric com a nivell de treball personal i de les emocions. Gràcies per aquest gran dia! 

Comentaris

Entrades populars