Una tutoria per canviar les coses

A tercer cicle, els alumnes passen per moments emocionals claus en els quals posen a prova diverses aspectes. És important no deixar-los passar i donar-los el model per aconseguir que agafin el bon camí.

Aquesta setmana, algú de l'aula, per fer una broma, ha amagat l'estoig i les ulleres d'un company. Malgrat haver-los trobat de seguida, és important fer una bona reflexió sobre les possibles conseqüències del que fem, encara que siguin bromes. També és fonamental que els alumnes vegin la importància de l'honestedat : hem de reconèixer haver-nos equivocat per poder corregir i millorar els nostres comportaments.

És per això que avui, hem posat als alumnes de Snoopy en situació. Al tornar del menjador, els ha estat impossible trobar els seus estotjos. Això els ha preocupat molt ja que és un material personal, que els pares han comprat pel seu bé. Al cap d'una estona, els estotjos han reaparegut i els alumnes s'han adonat que jo mateixa els havia amagat. De seguida, moltes emocions els ha vingut i n'hem pogut parlar :

  • la preocupació davant la desaparició dels estotjos
  • com reaccionaran els pares quan els diguem que ens han de tornar a comprar el material
  • la impotència i la solitud al no rebre ajuda per resoldre el problema   
  • l'engany d'una persona en qui confiem 
  • la importància de pensar en les conseqüències dels actes per molt que es facin per riure
  • el mal que podem fer al donar veu sobre coses que afirmem sense estar-ne segurs
  • etc..
En definitiva : els alumnes han empatitzat, el millor dels recursos per aprendre i reconduir les conductes. 

Un cop acabades la posada en situació i la vivenciació de les emocions dels alumnes, els he proposat de fer un semàfor de les conductes i omplir-lo amb les vivències que hem anat tenint durant aquestes 3 setmanes. Aquesta activitat a ajudat a adonar-nos que sovint, no actuem bé.

 

Tots hem arribat a la mateixa conclusió : volem aconseguir ser un grup verd, que ens recordin com a tal, amb un gran somriure als llavis. Així doncs, a partir d'ara, farem el possible per deixar de posar post-its al cercle vermell i omplir ben aviat el cercle verd!

Si ens ho proposem, entre tots, ho aconseguirem! ESTEM AJUDANT A FER CRÈIXER LA SOCIETAT DEL FUTUR!


Comentaris

  1. Trobo que està molt bé aquesta iniciativa que us ajudarà a millorar les relacions i a crear un bon clima! Estic convençuda que ho aconseguireu i que junts viureu grans moments!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars